Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín sa chystá na celozápasovú jazdu s Angličanmi

Futbalisti AS Trenčín sa presťahovali o ďalších pár desiatok kilometrov proti prúdu Váhu. Po Dubnici nad Váhom sa ich pohárovým domovom stane Žilina.

31.07.2014 11:00
debata (2)
zväčšiť Nigérijský útočník sa postaral o tri góly... Foto: SITA, Tomáš Somr
Moses Simon Nigérijský útočník sa postaral o tri góly Trenčína v domácom zápase proti Vojvodine. Podarí sa mu skórovať proti Hull City?

Na štadióne MŠK privítajú ako domáci tím vo štvrtok od 19.00 anglický tím Hull City v 3. predkole Európskej ligy.

„Verím, že mužstvo je pripravené odovzdať v tomto zápase maximum. Chystáme chlapcov na jazdu celých 90 minút, na nasadenie od prvej do poslednej minúty. Pre súpera to bude asi normálne, ale chceme, aby to platilo aj pre nás,“ vyhlásil trenčiansky tréner Martin Ševela na včerajšej tlačovej besede na žilinskom štadióne, kde sa slovenský vicemajster pripravuje na tím z anglickej Premier League.

Podľa jeho slov Trenčín rešpektuje silu súpera a teší sa na zápas. „Berieme to ako výzvu, musíme mať odhodlanie a túžbu a pokúsime sa byť úspešní. Aj my máme svoju kvalitu, vyrukujeme na súpera našimi zbraňami a nechceme byť len sparingpartnerom,“ pokračoval Ševela.

Pre Trenčanov to bude štvrtý súper v pohárovej Európe. Po minuloročných súbojoch s IFK Göteborg a Astrou Giurgiu sa tento rok stretli v predchádzajúcom kole s Vojvodinou Nový Sad a po domácej výhre 4:0 sa na ihrisku súpera triasli o postup, podľahli 0:3. „Tento zápas musí byť pre nás výstrahou, varovným prstom,“ dodal tréner, ktorému bude chýbať dlhší čas zranený Brazílčan Jairo.

Hull City ešte v novej sezóne neodohral nijaký súťažný zápas, liga sa na ostrovoch nezačala. Trenčín má v nohách už viac súťažných stretnutí. „Mohla by to byť pre nás výhoda,“ pripustil Ševela. "Kvalita súpera je však vysoká a hrá stále prípravné zápasy. Myslím si, že máme o ňom dostatok informácií, vieme aj o jeho silných, aj slabších stránkach. My sa však aj tak musíme sústrediť na seba a na náš výkon.

Verí, že jeho tím nájde v Žiline žičlivé prostredie. „Dúfam, že nás podporia aj fanúšikovia zo Žiliny a okolia, že sa neprídu pozrieť len na anglického súpera, ako sa to stáva v podobných prípadoch. Ani v Dubnici sme nehrali na vlastnom ihrisku, teraz je naše domáce prostredie v Žiline, poznáme ho, aj z ligových zápasov a zvyčajne sa nám tu darilo. V Trenčíne hrať nemôžeme, takže toto riešenie berieme ako realitu,“ vysvetlil kouč.

Európsky nováčik trápil hviezdy

V minulej sezóne zdolali slávny Liverpool, o body obrali aj ambiciózny Tottenham. Napriek tomu, že futbalisti Hullu City bojovali v lanskom ročníku Premier League o záchranu (16. priečka) do posledných chvíľ, dokázali potrápiť aj veľkých favoritov jednej z najlepších súťaží sveta. Mužstvá s niekoľkonásobne vyššími rozpočtami, v ktorých kádroch stojí jedna hviezda vedľa druhej.

zväčšiť Mladý fanúšik Hull City. Foto: SITA/AP, Sang Tan
FA Cup Finále, fanúšik, Hull City Mladý fanúšik Hull City.

Viacerými známymi menami sa však môže v súčasnosti pochváliť aj klub, ktorý v tomto roku oslavuje 110. jubileum od založenia. Na 25-tisícovom KC Stadium pôsobí hneď niekoľko reprezentantov. Brankárskou jednotkou Hullu je skúsený Škót Allan McGregor, v obrane dominujú kapitán Curtis Davies s Hondurasanom Maynorom Figueroom. V strede poľa je hviezdou člen širšieho kádra anglického národného tímu Tom Huddlestone.

V útoku sa Tigre, ako znie prezývka klubu, spoliehajú najmä na Shana Longa z Írska a Chorváta Nikicu Jelaviča. V lete posilnili mužstvo o mladého strelca Toma Inca, ktorý je podľa portálu transfermarkt.de najdrahším hráčom Hullu. Jeho cenu odhadli experti na 8 miliónov eur. Mimochodom, celková hodnota kádra klubu z východu Anglicka presahuje 73 miliónov eur. Trenčanov ohodnotila špecializovaná stránka na niečo cez 5 miliónov.

Hull, ktorý sa v uplynulej sezóne predstavil medzi anglickou elitou po štvorročnej prestávke, dosiahol v máji na svoj najväčší úspech. Postúpil do finále FA Cupu, v ktorom podľahol Arsenalu Londýn 2:3 po predĺžení. Necelých dvadsať minút pred koncom však viedli zverenci Steva Bruca (dlhoročná opora Manchestru United) 2:1.

Napriek prehre si Hull zabezpečil miestenku v pohárovej Európe – po prvý raz v histórii klubu. Na dnešný súboj, ktorý povedie ako hlavný rozhodca Talian Davide Massa, sa predalo do včerajšieho popoludnia asi 6000 vstupeniek.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #AS Trenčín #Hull City