Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava ešte v pohári neprehrala. Teraz ju čakajú Škóti

Aj druhý slovenský zástupca v Európskej lige - Spartak Trnava - si zmeria sily s ostrovným súperom. Nastúpi však najskôr na súperovej pôde.

31.07.2014 11:00
Spartak Trnava Foto: ,
Trnavská radosť.
debata

Vo štvrtok večer ich čaká prvý zápas 3. kola Európskej ligy so škótským tímom St. Johnstone, jeho výkop bude o 20.45 a povedie ho ako hlavný rozhodca Mattias Gestranius z Fínska.

Škótsky tím odohral zatiaľ len dva súťažné zápasy v novej sezóne a v oboch dosiahol remízu 1:1. Bolo to v predchádzajúcom kole Európskej ligy proti FC Luzern. V odvete na domácej pôde boli Škóti úspešnejší v penaltovom rozstrele, premenili všetkých päť kopov (a aj v zápase sa ujali vedenia z penalty), zatiaľ čo ich švajčiarsky súper jednu jedenástku spálil. Zhodou okolností aj v dvoch predchádzajúcich prípravných zápasoch na novú sezónu vybojoval St. Johnstone remízy (0:0 a 1:1).

Trnavčania sa včera predpoludním presunuli letecky do Edinburghu odkiaľ ich čakala ešte cesta autobusom do Dundee. Zápas sa uskutoční v Perthe, kde pôsobí ich dnešný súper, ktorý je aktuálnym držiteľom Škótskeho pohára (v lige šiesty). Perth je vzdialený ešte asi hodinu jazdy od dočasného sídla Trnavčanov. S výpravou neodleteli zranení Grabež a Kuzma, ale ostatní hráči by mali byť k dispozícii, v poriadku je už aj doteraz chýbajúci Vyskočil.

Trnavčania majú za sebou už dve kolá v Európskej lige a zatiaľ si počínali suverénne, ešte neokúsili trpkosť prehry. Dva razy zdolali maltský Hibernians (4:2 a 5:0) a poradil si aj s gruzínskym Zestafoni (0:0 a 3:0).

Uplynulý víkend mali ligové voľno, ich zápas so Slovanom odložili na zatiaľ neurčený termín. Tréner Juraj Jarábek dal hráčom dva dni voľna, ktoré im po predchádzajúcom programe padlo dobre a podľa kouča sú na zápas pripravení a odohodlaní vrátiť sa s výsledkom, ktorý im bude pred budúcotýždňovou odvetou v Zlatých Moravciach dávať reálnu šancu na postup.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #St. Johnstone