Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava zdolala Gruzíncov presvedčivo 3:0 a postúpila do ďašieho kola

Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do 3. predkola Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovej odvete 2. predkola na štadióne v Zlatých Moravciach vyhrali nad gruzínskym tímom FC Zestafoni 3:0.

24.07.2014 21:30
Spartak Trnava Foto: ,
Trnavská radosť po góle do siete Zestafoni.
debata

Keďže prvý zápas sa skončil bezgólovou remízou, Spartak nastúpi 31. júla a 7. augusta proti úspešnejšiemu zo súboja Hajduku Split a FC Dundalk. Prvý duel vyhral chorvátsky tím 2:0.

O oba presné zásahy domácich v prvom polčase sa postaral Marek Janečka, v druhom pridal gólovú poistku z pokutového kopu po necelej hodine hry Erik Sabo. Trnavčania sa prezentovali kvalitnou hrou, v útoku boli efektívni a v obrane veľmi pozorní.

Spartak Trnava – FC Zestafoni (Gruz.) 3:0 (2:0)
Góly: 4. a 43. Janečka, 59. E. Sabo (z pok. kopu), ŽK: 27. Vlasko, 35. Schranz, 53. Janečka, 73. Mikovič – 85. Dolidze, 90.+ Šarikadze, rozhodovali: Kalkavan – Ok, Sesigüzel (všetci Tur.), 2940 divákov
Trnava: Rusov – Siva, Martin Tóth, Bortel, Čonka – Janečka (73. Ján Chovanec), Casado, E. Sabo, Schranz (76. Špalek) – Vlasko – Mikovič (79. Mikinič)
Zestafoni: B. Pavlovič – Gongadze (72. Grigašvili), Čelidze, R. Dos Santos, Guruli – Dolidze, Kuchijanidze, Šarikadze, Getsadze (53. Panculaja) – Dvali (46. Gvalia), Gelašvili

Trnavčania začali aktívne a rýchlo otvorili skóre. V 4. min po akcii Čonku s Vlaskom ešte stačila gruzínska obrana loptu odvrátiť, ale iba k Schranzovi, ktorý našiel pred bránkou nabiehajúceho nekrytého Janečku – 1:0. Hostia otvorili hru a diváci sa mali na čo pozerať.

Hráči Zestafoni hrozili najmä zo štandardných situácií a hrali na hranici povolenej agresivity. Po polhodine hry sa nepresadil ani na dvakrát pred Pavlovičom domáci Schranz. Domáci dokázali podnikať nebezpečné protiútoky. V 43. min sa dostala zblokovaná vysoká lopta po strele Saba k Janečkovi, ktorý si ju spracoval a z voleja trafil k pravej žrdi bránky Zestafoni – 2:0.

Spartak hral aj v druhom polčase s veľkou chuťou. V 50. min mohol definitívne rozhodnúť Vlasko, ale jeho pätičku vyrazil len s námahou Pavlovič. V 59. min nariadil hlavný arbiter Kalkavan z Turecka pokutový kop, keďže hostia zahrali v šestnástke po rohu rukou. Erik Sabo nedal strelou pod pravé brvno brankárovi žiadnu šancu – 3:0.

Trnavčania sa potom stiahli do defenzívy a snažili sa o rýchly prechod do útoku. Domáci zápas už dotiahli bez väčších problémov do víťazného konca.

Hlasy:

Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): „Tento víťazný zápas sa mi hodnotí oveľa ľahšie ako súperovmu trénerovi. Na Zestafoni sme sa dobre pripravili. Rýchlym gólom sme dostali protivníka pod tlak a naša hra mala stúpajúcu fazónu. Chlapci veľmi chceli a túžili po víťazstve a postupe, čo aj splnili. Futbal sa divákom páčil, pochvala patrí celému kolektívu. Vysoko hodnotím výkon Casada, svojou hrou pútal a bol motorom mužstva.“

George Geguchadze (tréner FC Zestafoni): „Dnes to bol dobrý zápas len pre jedno mužstvo – Trnavu. Pre nás tento duel nemal nič spoločné s futbalom. Dopustili sme sa hrubých chýb, za čo sme pykali. Z hry Spartaka sa musíme poučiť do budúcnosti, aby sme sa zlepšili, najmä v hernej, kombinančnej činnosti a v koncovke.“

debata chyba