Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K ďalšiemu súperovi má najbližšie Trenčín

Najbližšie do tretieho predkola Európskej ligy majú zo slovenských zástupcov trenčianski futbalisti, ktorí sa v dnešnej odvete predstavia na ihrisku Vojvodiny Nový Sad, prvý zápas vyhrali 4:0.

24.07.2014 08:00
AS Trenčín Foto: ,
Hráči Trenčína sa radujú z gólu.
debata

Ďalšie dva tímy – Spartak Trnava a MFK Košice – čaká tuhý boj o postup. Trnavčania vybojovali na horúcej gruzínskej pôde v Zestafoni bezgólovú remízu. Najťažšiu pozíciu majú Košičania, ktorí doma podľahli Libercu 0:1.

AS Trenčín: Všetky tromfy v rukách

Aj po odchode jednej z kľúčových postáv základnej zostavy, Argentínčana Baeza (prestúpil do pražskej Slavie), drží AS Trenčín v rukách všetky tromfy. Doma Vojvodinu rozstrieľal a jasne ju aj herne prevýšil.

„Verím, že sa na odvetu lepšie pripravíme a ukážeme aj iný výkon,“ zdôraznil asistent trénera Vojvodiny Milan Rastavač po prvom súboji na dubnickom štadióne.

Trenčiansky tréner Martin Ševela pripomenul, že východisková pozícia pred odvetou je výborná. „Ešte nás však čaká druhý polčas tohto súboja. Náš súper bude akiste silnejší, ako u nás.“ AS sa mohol nerušene pripraviť na odvetu, mužstvo neodohralo uplynulý víkend ani ligový zápas so Slovanom, ktorý odložili na zatiaľ neurčený termín.

Zdá sa, že trenčianski fanúšikovia už považujú postup za hotovú vec. Autobusový zájazd do Nového Sadu po dohode s klubom museli zrušiť pre minimálny záujem (prihlásilo sa len 15 fanúšikov). V prípade postupu Trenčín narazí na anglický Hull City a domáci zápas sa uskutoční v Žiline. Odveta v Novom Sade má výkop o 20.00.

Spartak Trnava: Bez gólu to už nepôjde

Trnavský tréner Juraj Jarábek očakáva dnes na ihrisku v Zlatých Moravciach náročnú odvetu. Šance oboch tímov považuje za otvorené. Na horúcej gruzínskej pôde musel Spartak najmä v úvode odolávať tlaku súpera. Nedal gól ani v Zestafoni a ani uplynulú nedeľu v lige v Dunajskej Strede. Ak chce postúpiť, minimálne jeden musí dnes streliť.

„Môže to byť aj o jednom góle,“ potvrdzuje Jarábek. „Bezgólová remíza vzhľadom na priebeh prvého stretnutia nie je pre nás zlým výsledkom. Očakávam zaujímavý zápas a ešte kvalitnejší ako v Zestafoni.“

Naposledy v lige v Dunajskej Strede gól visel na vlásku, len Vlasko dva razy trafil brvno, Spartak spálil aj ďalšie šance. Tentoraz ho čaká asi najťažší zápas v sezóne. V Zestafoni hrá päť gruzínskych reprezentantov, je to tím, ktorý má svoju silu, čo potvrdil to aj v prvom súboji.

Disciplinárna komisia UEFA potrestala Spartak za rasistické prejavy divákov v súboji s Hiberniansom v predchádzajúcom kole a čiastočne mu uzavrela štadión na dnešný súboj – sektory B1 a B2 na štadióne v Zlatých Moravciach budú prázdne. Stretnutie sa začína dnes o 19.30 v Zlatých Moravciach.

MFK Košice: Pokus o malý zázrak

Košičania sa musia dnes v Liberci spoliehať na malý futbalový zázrak. Optimizmus im môže vlievať skutočnosť, že v príťažlivom súboji v Čermeli síce prehrali 0:1 z penalty, ale boli lepším mužstvom. Varovaním bol najmä debakel v uplynulom ligovom kole v Žiline (1:4) a tiež skutočnosť, že v novom ročníku tím prehral všetky štyri súťažné zápasy.

Špeciálnu príchuť bude mať zápas pre košického kapitána Petra Šinglára. Práve dnes oslávi 35. narodeniny a ešte k tomu na štadióne, kde prežil krásne futbalové momenty. V Liberci pôsobil štyri roky a v roku 2006 s ním získal titul. Ako vidí šance na postup?

„Výhodu má Liberec, no stále verím aj nášmu mužstvu, ktoré môže súpera potrápiť. Z výsledkovej krízy sa môžeme dostať len sami. Veľmi by nám pomohol gól. Verím, že smolu prelomíme a budeme oveľa efektívnejší,“ uviedol na klubovej stránke Šinglár.

Nový tréner Liberca Samuel Slovák bude mať súťažnú premiéru pred domácim obecenstvom. „Výsledok prvého zápasu hovorí v náš prospech, ale nesmieme nič podceniť,“ prízvukuje. V Liberci sa odveta uskutoční od 19.00.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #mfk košice #AS Trenčín