Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Ľubľany nemusíme mať strach, vraví žilinský tréner Guľa

Futbalisti corgoňligového klubu MŠK Žilina vo štvrtok okúsili prvýkrát v sezóne 2013/2014 trpkosť prehry, keď v slovinskej Ľubľane nestačili v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA na miestny klub Olimpija a podľahli 1:3.

19.07.2013 10:20
adrián guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Zverenci trénera Adriána Guľu začali veľmi zle, po necelej polhodine museli doťahovať dvojgólové manko. V 19. min sa presadil ešte len 19-ročný útočník Andraž Šporar a o sedem minút ho napodobnil aj stredopoliar Enis Djurkovič. „Po dvoch takmer totožných situáciách sme na začiatku zápasu inkasovali, a to sa nám nesmie stávať,“ povedal pre oficiálny web Žilinčanov kouč Guľa.

Dianie v prvom polčase duelu ovplyvnili dve červené karty. Pod sprchy musel najprv nútene odísť domáci Antonio Delamea-Mlinar, ktorý zasiahol do tváre Jakuba Paura. Onedlho však za ním putoval aj žilinský Babatounde Bello po druhej žltej karte. „Súper nás dostal do zápasu po vylúčení, prišiel však skrat a sily na ihrisku sa vyrovnali. Vedeli sme, že v hre nás môže udržať strelený gól,“ pokračoval bývalý kormidelník Trenčína.

Žilinčania sa v druhom dejstve snažili a v 82. min napokon dosiahli zníženie na 1:2 zásluhou striedajúceho záložníka Michala Škvarku. „Šošoni“ mali šancu aj na vyrovnanie, ale namiesto toho dostali tretí gól od Djordjeho Ivelju.

„V závere miesto toho, aby sme to uhrali skúsenejšie, tak sme ešte viac riskovali a Ľubľana to využila na získanie dvojgólového náskoku. Postupové šance však stále existujú. Chlapci v druhom polčase zistili, že súper je hrateľný. Vieme, že nemusíme mať z Olimpije strach. V domácom prostredí sme schopní bojovať o to, aby sme išli ďalej,“ zakončil Adrián Guľa.

Odvetný duel je na programe vo štvrtok 25. júla o 17.30 h v Žiline.

debata chyba