Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UEFA: Zl. Moravce si zahrajú v 2. predkole

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce postúpili do 2. predkola Pohára UEFA 2007/2008. Vo odvetnom stretnutí remizovali úradujúci držitelia Slovenského pohára na trávniku kazašského tímu FC Almaty 1:1 (0:0). V úvodnom zápase 19. júla zvíťazili zverenci Jána Rosinského v domácom prostredí 3:1 (0:0).

02.08.2007 16:52 , aktualizované: 17:25
aktuálne, práve sa deje, flash
Ilustračné foto.
debata

Zlatomoravčania odlietajú z najväčšieho kazašského mesta o 6.20 h v piatok ráno, na letisku vo Schwechate pri Viedni by mala výprava pristáť o 17.30 h. Žreb 2. predkola Pohára UEFA 2007/2008 sa uskutoční už v piatok 3. augusta o 13.30 h v centrále Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Zo slovenských tímov ešte majú šancu na postup futbalisti Artmedie Petržalka, ktorí o 18.00 h SELČ nastúpia na odvetný duel 1. predkola na trávniku moldavského klubu Zimbru Kišiňov. Prvý zápas v Senci sa skončil 1:1.

FC Almaty – FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:0) – prvý zápas 1:3, do 2. predkola Pohára UEFA 2007/2008 (hrá sa 16. a 30. augusta) postúpili Zlaté Moravce

  • Góly: 56. Irismetov – 78. Černák, ŽK hostí: 85. Balát, 90.+ Gibala (na striedačke), ČK: 80. Kovaľov (Almaty), rozhodovali: Stankovič – Nedič, Pajčin (všetci Srb.), 15 000 divákov
  • FC Almaty: Bogdan – Utabajev, Vorotnikov, Kovaľov, Kirov – Berko, Šachmetov – Larin, Bjakov, Borovskij – Kenžechanov (46. Irismetov)
  • FC ViOn: M. Peškovič – Pavlenda, Greguška, Choma, O. Číž – Hözl – Ondrejka (80. Balát), Kuračka, Černák, Juska (70. Peter Farkaš) – Gibala (46. Chren)

Už v 22. min mal FC Almaty výhodu pokutového kopu nariadeného za prísne posúdený nedovolený zákrok Číža, ale lopta letela vedľa ľavej žrde Peškovičovej bránky. Zlatomoravčania sa museli strachovať o zachovanie si náskoku a zužitkovanie sľubnej situácie po úvodnom zápase najmä medzi 56. a 78. min štvrtkovej odvety, keď domáci hnaní zanietenými približne 15 000 fanúšikmi (vstup na štadión bol zadarmo) viedli 1:0 a stačilo im pridať druhý gól. Skóre otvoril v spomenutej 56. min striedajúci Irismetov, takže do tohto momentu vývoj duelu dokonale kopíroval priebeh prvého stretnutia, v ktorom po bezgólovom polčase zabral „žolík“ Miloš Gibala (teraz odohral úvodnú časť).

Po hektickej a nepríjemnej fáze však hostí v 78. min vyslobodil nádhernou strelou z 25 m do ľavej „šibenice“ Bogdanovej bránky Peter Černák. Kapitán ViOn-u vyrovnal na 1:1 a nervózni Kazachovia sa zlomili pod imperatívom dať ďalšie dva góly na vynútenie si predĺženia. Šancu definitívne stratili po vylúčení Kovaľova za hrubý nedovolený zákrok.

Ján Rosinský (tréner Zlatých Moraviec): „Domáci začali vo veľkom štýle. Hrali síce jednoducho, na dlhé nakopávané lopty do našej šestnástky, no boli príliš agresívni a doslova hrali nevyberane. Naša defenzíva na čele s Peškovičom a Greguškom sa s tým však dokázala vyrovnať a úvodný tlak sme napokon ustáli. Rozhodca však potom odpísal veľmi prísnu, povedal by som že až nemysliteľnú penaltu, našťastie je domáci Kenžechanov nepremenil. Od tohto momentu sme boli lepším mužstvom, kontrolovali sme hru a dostali sme sa aj do dvoch gólových šancí. Do druhého polčasu prišiel na trávnik domáci Irismetov, ktorý hral veľmi dobre a dokázal sa presadiť v hre jeden na jedného. Jeho snaha napokon aj vyústila v úvodný gól zápasu. Potom sme však prestriedali aj my a aj vďaka novým hráčom sme znovu vyrovnali hru. Hráčov Almaty už chytali kŕče, čo sme napokon dokázali využiť na vyrovnávajúci gól, keď Černák trafil z 25 metrov a zrazil domácich do kolien. V závere sme mohli aj zvíťaziť, vo veľkej príležitosti sa ocitol opäť Černák, no tentokrát nedal. S postupom sme veľmi spokojní, teší nás, že sme kvalitne reprezentovali predovšetkým slovenský futbal a že sme získali aj nejaké body do klasifikácie UEFA.“

debata chyba