Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škoda, že tam nepadol aj druhý, povzdychol si Ďurica

Slovenský obranca Ján Ďurica sa po krátkom výpadku vrátil do futbalovej reprezentácie vo veľkom štýle. V zápase kvalifikácie na ME 2012 strelil v zápase s Írskom jediný gól domáceho tímu, ktorým vyrovnal skóre na konečných 1:1. Oba tímy majú po zápase v tabuľke B-skupiny na konte sedem bodov.

12.10.2010 23:30 , aktualizované: 13.10.2010 01:50
Ján Ďurica Foto:
Ján Ďurica.
debata

„Nerozhodný výsledok je zalúžený,“ skonštatoval Ďurica. Jeho veľká chvíľa prišla v 36. minúte, keď sa k nemu po rohovom kope dostala lopta a on ju hlavou poslal do siete.

Skóre otvoril hostia v 16. minúte, takisto po štandardnej situácii. „Íri mali štandardku, lopta sa odrazila k voľnému hráčovi a on to tam doklepol. Vyrovnali sme a škoda, že sme nepridali druhý gól. Myslím si, že v druhom polčase sme mali na to, mali sme šance. Íri žiadne poriadne nemali, my áno, no neskórovali sme. Škoda,“ pokračoval Ďurica.

Ďalšiu príčinu vidí skúsený obranca v dobrej organizácii írskej hry. „Bolo veľmi ťažké prekonať ich obranu. Možno nám chýbal kúsok šťastia.“

Po troch zápasoch kvalifikácie považuje Ďurica vyhliadky slovenského tímu za rovnaké, ako majú konkurenti v skupine. „Skupina je teraz otvorená, každý s každým môže vyhrať. My sme naše prvé dva zápasy zvládli vynikajúco, škoda duelu s Arménskom, tam sme podali slabší výkon. Arméni majú vynikajúce mužstvo a ja si myslím, že potrápia aj Rusov. Dnes sme hrali bojovne a nemáme sa za čo hanbiť. No svoj gól by som za tie tri body vymenil,“ dodal.

debata chyba