Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek začal druhú stovku ligových gólov. Prvoradé sú ciele tímu, vraví

Slovenský futbalový útočník Róbert Vittek začal v sobotu v Košiciach druhú stovku gólov v najvyšších súťažiach.

20.04.2014 13:33
debata
zväčšiť Róbert Vittek. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Róbert Vittek Róbert Vittek.

Tridsaťdvaročný hráč Slovana Bratislava sa z presného zásahu tešil v Čermeli v 90. min a upravoval ním na konečných 2:0. Vittek sa naposledy v Corgoň lige presadil 31. marca proti Senici, v posledných dvoch kolách strelecky mlčal.

Rodák z Bratislavy je od konca marca členom Klubu ligových kanonierov. Celkovo 101. ligových gólov strelil okrem slovenskej najvyššej súťaže aj v nemeckej, francúzskej a tureckej. S 23 gólmi je aj najlepší strelec národného výberu SR v histórii samostatnosti.

Skúsený zakončovateľ strelil 59 z dosiahnutých 101 gólov v drese materského Slovana Bratislava, ďalších 26 pridal ako hráč nemeckého 1. FC Norimberg, 8 vo francúzskom OSC Lille a 8 aj v tureckej najvyššej súťaži v dresoch Ankaragücü (6) a Trabzonsporu (2). V tejto sezóne má na konte dvanásť presných zásahov a usiluje sa o poctu pre Kráľa ligových kanonierov. Momentálne je v hodnotení na 2. mieste.

„Kráľom ligových strelcov som na Slovensku ešte nebol. Táto pocta ma tiež veľmi láka, ale futbal je kolektívna hra, v ňom je rozhodujúci úspech celého tímu. Viem, že kráľom ligových strelcov sa bez pomoci spoluhráčov určite nestanem. Vždy som bol kolektívny hráč, a takým aj zostanem. Ak mám byť kráľom ligových strelcov, tak ním budem. Ak mi to nebude súdené, tak nebudem. Všetky sily však venujem tomu, aby sme v prvom rade splnili ciele, ktoré sme si v Slovane pred touto sezónou dali. Až potom príde na rad útok na nejaké individuálne ocenenie,“ povedal nedávno Vittek.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek