Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice v pohárovej generálke hostia Slovan

Na jar si Slovan a Košice držia pozíciu najúspešnejších mužstiev v lige. O desať dní sa stretnú vo finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu. Ale ešte predtým narazia na seba v najvyššej súťaži. Košičania v sobotu hostia v úvodnom zápase 27. kola bratislavský Slovan.

19.04.2014 08:00
Košice - Slovan Bratislava, corgoňliga Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Podľa opory košického tímu Petra Bašistu mužstvo semifinálovým pohárovým víťazstvom nad Ružomberkom (4:1) najlepšie pozvalo divákov na šláger kola. „Dúfajme, že vyjde počasie, aby prišlo čo najviac divákov, ktorí by mali radosť z futbalu. Určite ich budeme chcieť potešiť hrou i výsledkom. Slovan však bude favorit a my si chceme zápas užiť,“ zdôraznil Bašista v rozhovore na klubovej stránke.

Slovan kráča za titulom a hoci naposledy v lige doma podľahol Myjave, na košickej tráve si trúfa. „Košice majú o dvadsať bodov menej ako my, mali by sme zápas zvládnuť. Verím, že budeme opäť silní a vyhráme aj na ich ihrisku,“ zdôrazňuje strelec Juraj Halenár.

Jedna z opôr belasých Marko Milinkovič hrával pred príchodom do Bratislavy v košickom drese, ale z tohto pohľadu nevníma zápas ako špecifický. „Možno keď som prvý raz nastúpil proti Košiciam, bolo to pre mňa niečo výnimočné. Teraz už nie. Zápas beriem ako každý iný. Teším sa do Košíc, chceme tam vyhrať. V semifinále pohára proti Senici sme v týždni podali dobrý výkon a verím, že ho zopakujeme.“

Košičania v uplynulom kole inkasovali prvý jarný gól v Trnave, ale ich brankár Darko Tofiloski v tomto súboji nenastúpil a stále si drží čisté konto – narástlo na 561 minút. Slovanisti nedali naposledy gól do košickej siete pred takmer dvoma rokmi, keď podľahli na východe 0:1. V ďalších štyroch zápasoch strelili v súboji s týmto súperom minimálne gól a neprehrali (dve výhry, dve remízy).

Program 27. kola

Sobota 15.00 Košice – Slovan Bratislava, 17.30 Trenčín – Dunajská Streda, Žilina – Nitra, 19.00 Myjava – Senica, Nedeľa 17.30 Ružomberok – Trnava, 18.30 Zlaté Moravce – Banská Bystrica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #mfk košice