Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halenár: Malá frčka do nosa nie je zlá

Futbalisti Spartaka Myjava a ich najlepší strelec Štefan Pekár zastavili na Pasienkoch Slovan Bratislava.

13.04.2014 17:08
Juraj Halenár Foto:
Juraj Halenár.
debata

„Chceli sme víťaznú sériu Slovana ukončiť. Pred zápasom by sme možno brali aj remízu, ale prvý polčas nás povzbudil a v prestávke sme si hovorili, že tesný náskok musíme udržať a vyhrať,“ tešil sa po zápase Pekár.

Vo svojom stom ligovom súboji si 25-ročný útočník pripísal 11. gól sezóny a patrí aktuálne medzi najlepších zakončovateľov v súťaži. Myslí aj na streleckú korunu? „Zatiaľ nie, na čele streleckej tabuľky vládne veľká vyrovnanosť, stačia dva-tri zápasy a všetko sa môže zmeniť. Som však rád, ak moje góly pomôžu mužstvu.“

Skúsený brankár Tomáš Belic nemal veľa práce, ale čo mal, zvládol. Zneškodnil najmä Vittekovu gólovú strelu. „Nedostať gól na Slovane, to sa cení. Prešiel som viacerými slovenskými klubmi, ale za celú kariéru som vybojoval prvú výhru so Slovanom. O to je moja radosť väčšia.“

Kapitán Slovana Igor Žofčák priznal, že zápas proti Myjave mužstvu vôbec nevyšiel. „Lacno sme strácali lopty a najmä sme mali slabý pohyb. Sú aj také dni, keby sme hrali ďalších deväťdesiat minút, tak v sobotu gól asi nedáme,“ zdôraznil Žofčák.

Po zranení sa do bratislavského mužstva vracia Juraj Halenár. „Chýbala nám energia, sviežosť, náš káder nie je taký široký, akoby sa zdalo,“ vravel, ale nechcel robiť z prehry veľké závery.

„Netreba robiť z toho vedu. Liga nie je o jednom zápase s Myjavou, ale o 33 kolách. Máme veľký náskok, ten sme si vybudovali deviatimi víťaznými zápasmi za sebou. Malá frčka do nosa nie je zlá,“ domnieva sa strelec, ktorému do Semeníkovho rekordu 120 gólov v slovenskej lige chýbajú len dva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Juraj Halenár