Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC sa ospravedlnil za brutálny zákrok Szarku na Kóňu

Vedenie corgoňligového futbalového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda sa ospravedlnilo za faul svojho hráča Ákosa Szarku na Tomáša Kóňu v sobotňajšom dueli na ihrisku FK Senica.

07.04.2014 11:00
Tomáš Kóňa Foto: ,
Tomáš Kóňa.
debata (1)

Dvadsaťtriročný útočník mužstva zo Žitného ostrova sa zozadu vyrútil na domáceho futbalistu Kóňu a skočil mu na nohu, spôsobil mu zlomeninu ihlice a utrhnuté väzy v členku. O deň neskôr sa dušoval, že v tom nebol úmysel.

„Ospravedlňujeme sa hráčovi Senice Tomášovi Kóňovi za neprimeraný zákrok hráča FK DAC Ákosa Szarku počas sobotňajšieho duelu. Zároveň vyjadrujeme ľútosť nad zranením senického hráča a prajeme mu skoré uzdravenie a úprimne veríme v jeho rýchly návrat na trávnik. Napriek skutočnosti, že náš hráč podľa vlastných slov nešiel do súboja s úmyslom zraniť protihráča, zákroky tohto charakteru bez ohľadu na dobrý úmysel jednoznačne nepatria na ihrisko. Chceme hrať fair play a vyžadujeme to aj od našich hráčov a celého realizačného tímu,“ uvádza sa vo vyhlásení mediálny zástupca FK DAC 1904 Dunajská Streda Norbert Lazar.

Seničania sú rozhodnutí riešiť brutálny zákrok Szarku právnou cestou.

Po tvrdom faule musel útočník hostí, ktorý v predmetnom remízovom stretnutí (3:3) strelil v prvom polčase dva góly, opustiť hraciu plochu pre červenú kartu. Na člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie Kóňu čaká niekoľkomesač­ná pauza.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #FK Senica #Tomáš Kóňa #Ákos Szarka