Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra bola na dne. Už to má vo vlastných rukách

Jeseň mali zlú a jarný štart pokazili. Patrilo im posledné miesto v tabuľke a málokto veril, že sa vyhrabú z kritickej situácie. Po treste, ktorý dostali, musia získať minimálne o tri body viac ako posledný.

30.04.2013 09:04
FC Nitra, Europska liga Foto:
Ilustračné foto
debata

Nitrianski futbalisti ešte nemajú ligu v suchu, ale teraz potiahli výnimočnú šnúru, akou sa nemôže pochváliť nik iný v súťaži. Z uplynulých šiestich kôl päť vyhrali a raz remizovali. Za necelý mesiac vybojovali bezmála polovicu bodov, ktoré zbierajú od júla minulého roku.

„Dostali sme sa do situácie, ktorú sme chceli mať. Priznávam, taký zisk je nad očakávanie. Ešte musíme nejaké body chytiť, ale teší ma, že to už máme vo vlastných rukách a nemusíme sa spoliehať na iné výsledky,“ hodnotí nitriansky tréner Jozef Vukušič.

Ukazuje sa, že na záchranu musia namočení vybojovať vysoký počet bodov. Poslední Prešov a Trnava ich majú po 28 a do konca zostáva päť kôl.

„Na udržanie bude treba asi viac bodov, ako som predpokladal. Pred štartom jari som vravel, že potrebujeme šesť víťazstiev, máme ich päť a bod za remízu. Teraz sa zdá, že si musíme pripísať ešte aspoň jeden víťazný zápas a aj nejaký bodík navyše,“ počíta kouč, ktorý prebral mužstvo v závere jesene.

Jeho tím začal jar katastrofálne, prvé štyri zápasy prehral so skóre 1:10. Vukušič vtedy zdôrazňoval, že najdôležitejšie súboje práve prichádzajú, v nich už mužstvo nemôže zaváhať. Od 23. kola nenašlo premožiteľa…

„V úvode jari sme mali ťažké vyžrebovanie. Naštartovali sme sa až proti Ružomberku, vyhrali 3:0. V tom súboji už bolo mužstvo skonsolidované. V zime sa káder výrazne zmenil, na poslednú chvíľu prišiel Zošák, čo bolo veľmi dôležité. Dávali sme sa dokopy, hľadali ideálnu zostavu a potrebovali chvíľu čas. Príprava je jedna vec a súťažné zápasy druhá.“

Uplynulú sobotu vyhrala Nitra na pôde Prešova. „Bola to veľmi dôležitá výhra v šesťbodovom zápase. Čo ma najviac teší, že bola zaslúžená, čo uznali aj domáci,“ dodal Vukušič. Teraz zažijú Nitrania špecifickú situáciu. V rozbehnutej sezóne prichádza netradične dlhá pauza, na ich štadióne sa budú hrať stretnutia ME sedemnásťročných. V najbližšom kole majú zápas odložený (s Košicami), ďalší si predohrali (so Žilinou). Nepribrzdí rozbehnuté mužstvo vyše dvojtýždňová prestávka?

„Dúfam, že nie,“ reaguje tréner. „Možno práve naopak. Posledné zápasy sme odohrali s dvanástimi-trinástimi hráčmi, tento týždeň nám dobre padne aj oddych. Potom už budeme mobilizovať sily na finiš a sledovať, ako zvládnu zápasy naši súperi. Som optimista,“ uzavrel Jozef Vukušič.

debata chyba