Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemôžem vylúčiť, že v Trenčíne skončím okamžite, vraví Guľa

Adrián Guľa patrí medzi najmladších a najžiadanejších futbalových trénerov v najvyššej súťaži. Tridsaťsedemročný kouč uprednostnil ponuku Žiliny.

05.01.2013 10:00
Adrián Guľa Foto:
Adrián Guľa.
debata

Ešte niekoľko mesiacov by ste mali v lige viesť konkurenčný trenčiansky klub, čo je trochu nezvyčajná situácia. Nevnímate to ako konflikt záujmov?

Taká situácia nie je v zahraničí výnimočná, stáva sa. Budem naďalej na sto percent, tvrdo a do posledného dňa pracovať v Trenčíne. Nielen kvôli futbalu, ale aj kvôli ľuďom, ktorí sa ku mne správali férovo. Máme dobré vzťahy a verím, že na nich sa nič nezmení. V pondelok začíname zimnú prípravu, vysvetlíme si pravidlá a pustíme sa do práce. Je to niečo nové, ale verím, že ju zvládneme.

Konzultovali ste svoj krok s predstaviteľmi trenčianskeho klu­bu?

Samozrejme, oznámil som im, že som dostal ponuku zo Žiliny a že ju chcem akceptovať.

V Trenčíne pracujete vyše tri roky, zmluva sa vám končí v lete. Neponúkli vám jej predĺženie?

Viem, že by som mohol v Trenčíne pokračovať, máme nadštandardné vzťahy. Krok, ktorý som urobil, vnímam ako posun v mojej krátkej kariére a tiež ocenenie spoločnej práce, ktorú sme urobili. Za všetko doteraz vďačím Trenčínu, cítim sa ako žiak, ktorého si tento klub vychoval a teraz môže po skončení kontraktu urobiť krok dopredu.

Žilina sa vás pokúsila získať v nedávnej minulosti už dva razy, ale odmietli ste…

Odmietol som jej ponuku i niektoré iné. Mal som zmluvu v Trenčíne, nepovažoval som ešte za vhodné meniť pôsobisko. Predchádzajúce ponuky prišli priskoro, odchod by som v tom čase bral ako neférový.

Neuvažovali ste o tom, že do Žiliny v tejto situácii odídete už v zime? Nehovorili ste o tom s Trenčanmi?

Chcel som dokončiť svoju prácu v Trenčíne. Situácia sa však môže ešte vyvinúť aj inak, to človek dopredu nikdy nevie.

Rátate teda aj s alternatívou, že v Trenčíne skončíte už teraz?

Uvidím, ako vyhodnotia situáciu. Ak sa objaví táto alternatíva a skončím okamžite, budem ju musieť akceptovať. Klub má na to právo. Ani pre Trenčín to nie je jednoduché, príjmem riešenie, ktoré bude najlepšie pre klub.

debata chyba