Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan má troch nových hráčov a asistenta

V pondelok začali letnú prípravu na novú sezónu aj futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí v uplynulom ročníku Corgoň ligy obsadili 5. miesto. Na prvý zraz prišli všetci hráči, ktorí sa zaslúžili o vydarený finiš uplynulého ročníka najvyššej súťaže.

16.06.2008 19:48
Slovan Foto:
Lubomir Meszaros bezi za loptou s Janom Maslom z Ruzomberka
debata

Pred hráčov ako prvý predstúpil prezident klubu Ľudovít Černák st. a ešte raz sa poďakoval tímu za výkony v poslednej časti minulej sezóny a osobitne za výkon a výsledok z posledného zápasu proti odvekému rivalovi Spartaku Trnava.

„Prezident klubu vo svojom príhovore vyjadril tiež presvedčenie, že aj napriek tomu, že minulý súťažný ročník Corgoň ligy nevyšiel Slovanu podľa predstáv, najmä záver jarnej časti môže byť dobrým odrazovým mostíkom smerom k vyšším priečkam ligovej tabuľky,“ pokračoval Martin Urmanič. Generálny riaditeľ klubu Dušan Tittel predstavil hráčskej kabíne nové tváre, ktoré funkcionári ŠK Slovan získali do svojich radov. Belasý dres by mali v budúcej sezóne obliekať Lukáš Nachtman, odchovanec Slavie Praha, ktorý naposledy hral v Rimavskej Sobote. Tittel na novom pôsobisku privítal aj Juraja Kuráňa z FC Senec a Erika Fortunu z FC Tatran Prešov. Generálny riaditeľ zároveň prezradil, hoci zatiaľ bližšie nešpecifikoval, že tento menný zoznam nových tvárí v belasých službách nie je konečný, lebo vedenie klubu v týchto dňoch intenzívne pracuje na príchode ďalších hráčov.

Slovanisti, medzi ktorými v pondelok nechýbal ani špilmacher tímu Samuel Slovák, sa budú najskôr pripravovať v domácich podmienkach. V termíne 19. – 26. júna absolvujú zverenci trénerskej dvojice Ladislav Pecko – Marián Zeman sústredenie vo Vyhniach. Slovanisti počas pobytu v tomto kúpeľnom stredisku odohrajú jeden prípravný zápas s Handlovou. O dva dni po návrate zo sústredenia sa predstavia doma v súboji s Podbrezovou a od 1. júla do 9. júla odcestujú na dolaďovanie hernej formy do Rakúsku, kde si postupne zmerajú sily s Arsenalom Kyjev, Olympiakosom Pireus alebo Varnou a rumunským klubom Pitešť. Prvý súboj nového ročníka Corgoň ligy čaká Slovan Bratislava v sobotu 19. júla pred vlastnými fanúšikmi proti Dukle Banská Bystrica.

Prípravné zápasy ŠK Slovan Bratislava počas letnej prípravy:
21. júna: FK Baník Handlová – ŠK Slovan Bratislava (čas ešte nie je určený)
28. júna: ŠK Slovan Bratislava – ŽP Šport Podbrezová (čas ešte nie je určený)
3. júla: Arsenal Kyjev (Ukr.) – ŠK Slovan Bratislava  – v rámci sústredenia v Rakúsku (čas ešte nie je určený)
6. júla: ŠK Slovan Bratislava – Olympiakos Pireus (Gréc.) alebo Varna (Bulh.) – v rámci sústredenia v Rakúsku
8. júla: ŠK Slovan Bratislava – Pitešť (Rum.) – v rámci sústredenia v Rakúsku (čas ešte nie je určený)
13. júla: ŠK Slovan Bratislava – FK Viktoria Žižkov (ČR, čas ešte nie je určený)

Kinder novým Peckovým asistentom, na Tehelnom poli aj König

Vedenie Slovana sa rozhodlo na začiatku letnej prípravy pred nastávajúcou sezónou najvyššej domácej súťaže rozšíriť realizačný tím. Novým asistentom hlavného kormidelníka Ladislava Pecka sa stal Vladimír Kinder, ktorý doteraz pôsobil v pozícii kouča B-tímu.

Na Tehelnom poli sa tak opäť vytvoril trénerský triumvirát: predtým v zložení Boris Kitka – Ladislav Pecko – Marián Zeman, od sezóny 2008/09 v pozmenenej zostave Ladislav Pecko – Marián Zeman – Vladimír Kinder. „Som veľmi rád, že budem môcť s Vladom spolupracovať. Pre hráčov to bude tréner a zároveň aj veľký vzor,“ povedal na margo angažovania bývalého hráča Slovana či anglického FC Middlesbrough hlavný kormidelník „belasých“ Ladislav Pecko.

Okrem Kindera pribudla do realizačného tímu 5. tímu uplynulého ročníka Corgoň ligy 2007/08 aj ďalšia legenda klubu z Tehelného poľa, brankár Miroslav König. Bývalá reprezentačná jednotka pôsobila naposledy v Grécku, pre problémy s chrbtom však svoje účinkovanie na Balkánskom polostrove ukončila. V Slovane bude mať König na starosti výchovu gólmanov, predovšetkým mladého Dominika Rodingera, no jeho skúsenosti môžu zužitkovať aj Ján Mucha st. a Daniel Kiss. Miroslav König bude na brankárskom poli pomáhať skúsenému Alexandrovi Vencelovi st.

debata chyba