Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín láka trénera Rehhagela!

Neuveriteľné! Medzi kandidátmi na post trénera slovenského corgoňligistu AS Trenčín sa objavil aj súčasný kouč Grécka Nemec Otto Rehhagel. V rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku klubu to uviedol generálny manažér Róbert Rybníček.

14.01.2008 17:28
debata

Ten po jeho minulotýždňových rokovaniach s majiteľom po jeseni posledného tímu najvyššej súťaže Tschen La Lingom uviedol, že na trénerskej lavičke by sa v jarnej časti mal objaviť jeden zo štvorice Otto Rehhagel (Nem.), Vlastimil Petržela (ČR), Otto Barič a Tomislav Ivič (obaja Chorv.).

Ako najpravdepodob­nejšie sa javí alternatíva so 74-ročným rodákom zo Splitu Ivičom. „Viac ale skutočne nemôžem povedať,“ vysvetlil Róbert Rybníček.

Rybníček zároveň objasnil aj pozíciu nového lodivoda: „Termín tréner by som v tejto súvislosti nepoužíval. Osobnosť, s ktorou rokujeme, nebude pôsobiť ako klasický tréner. Jeho funkciu by som nazval technický riaditeľ klubu. Pod jeho dohľadom budú prebiehať tréningové procesy, taktické prípravy na zápasy i analýzy duelov.“

Úlohou novej akvizície bude koordinovať prácu trénerov Petra Ančica, Martina Stana, experta na technické tréningy Tona Jennera a koučov brankárov Romana Hodála a Pieta Schrijversa. „Kompetencie chceme rozdeliť medzi viacero ľudí, pričom každý z nich bude mať určené jasné pravidlá,“ vysvetlil Rybníček.

Róbert Rybníček ďalej potvrdil, že minulotýždňové rokovania boli veľmi náročné. „Prebiehali od skorého rána do neskorých hodín, riešili sme množstvo problémov. Diskutovali sme o profesionalizácii klubu, o blížiacom sa sústredení i o nových posilách. Daniel Depetris je už naším hráčom. S Baezom sme dohodnutí na podmienkach, jeho prestup dokončujeme po administratívnej stránke. S ostatnými hráčmi rokujeme, ich príchody sú na najlepšej ceste. Okrem spomínaných futbalistov sme v kontakte ešte s ďalšími dvoma Argentínčanmi. Rokovania s klubmi v Južnej Amerike však prebiehajú veľmi komplikovane.“

Podľa TV JOJ bude novým trénerom takmer s istotou Chorvát Tomislav Ivič. Generálny manažér klubu zo Sihote Róbert Rybníček však túto správu nepotvrdil. „Meno nového trénera oficiálne potvrdíme, až keď bude v Trenčíne. Na tomto našom predchádzajúcom stanovisku sa nič nemení,“ povedal Rybníček.

Ivič počas trénerskej kariéry viedol aj viaceré veľkokluby, v roku 1977 vyhral holandskú ligu s Ajaxom Amsterdam, o štyri roky neskôr sa tešil v Belgicku s Anderlechtom, v roku 1985 získal s Galatasaray Istanbul Turecký pohár a v roku 1987 s FC Porto Interkontinentálny pohár a v ďalšej sezóne aj portugalskú ligu. V roku 1991 si pripísal na svoje konto s Atleticom Madrid Španielsky pohár, neskôr viedol aj chorvátsku a iránsku reprezentáciu i výber SAE. Naposledy v sezóne 2001/02 sedel na lavičke Olympique Marseille.

debata chyba