Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

1. FC Košice bude do konca týždňa rezervou Ličartoviec

V pondelok sa na Slovenskom futbalovom zväze uskutočnilo stretnutie predsedu Ligovej komisie SFZ Vladimíra Wänkeho s prezidentom Steel Trans Ličartovce Blažejom Podolákom. Témou bola plánovaná fúzia druholigistu s 1. FC Košice, ktorý ohlásil svoj zánik. "Do konca týždňa ešte musíme prevziať na seba záväzky, ktoré má 1. FC voči trénerom, hráčom a zamestnancom. Keď sa tak stane, nič už nebráni fúzii," povedal Podolák.

27.07.2004 11:51
debata

 Prezident Steel Trans-u však odmietol prezradiť, akú sumu bude musieť vyplatiť. „Určité čísla k dispozícii mám, ale presnú sumu neviem. Máme dva dni na to, aby sme všetky záležitosti prerokovali s hráčmi, trénermi i zamestnancami a dohodli sa. Nebolo by voči bratom Vargovcom korektné prinášať približné sumy už teraz vopred, no podlžnosti neostanú tajomstvom. Zverejním však, koľko záväzkov na seba preberieme. Už teraz môžem povedať, že to nie sú horibilné čísla, mali by sme sa zmestiť do dvoch až troch miliónov. Najväčšiu položku tvoria záväzky voči trénerom Daňkovi a Andrejkovi,“ pokračoval B. Podolák.

Všetko to musí byť uzavreté do konca tohto týždňa, pretože sa začínajú nižšie a mládežnícke súťaže. Ličartovce už požiadali Východoslovenský futbalový zväz (VsFZ) o preloženie stretnutia úvodného kola III. ligy, aby sa stihla uskutočniť fúzia s 1. FC Košice. „Stále nemáme určeného trénera, no zalovíme vo vlastných zdrojoch. Verím, že po ďalšej návšteve v Bratislave už budú všetky formality spečatené,“ uzavrel prvý muž ličartovského klubu. Ak by sa tak stalo, klub 1. FC Košice sa definitívne stane minulosťou.

debata chyba