Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina chce štvrtý titul v sérii

Futbalový majster Slovenska MŠK Žilina vstupuje do ďalšej sezóny už transformovaný na akciovú spoločnosť, no s nezmenenými najvyššími ambíciami, smerujúcimi k zisku ďalšieho titulu. Okrem obhajoby triumfu v najvyššej domácej súťaži čaká na Žilinčanov aj štart v predkole prestížnej Ligy majstrov.

21.07.2004 18:57
debata

„Hocičo iné ako útok na titul by z našich úst asi vyznelo smiešne. Štyri tituly ešte na Slovensku nemá nikto, takže motivácia nám nechýba. Radi by sme boli úspešní aj v Slovenskom pohári a samozrejme sa chceme pokúsiť preskočiť aj prvú prekážku v Lige majstrov. V ďalšom predkole by sme tak už dostali atraktívneho súpera a aj keby sme potom vypadli, hrali by sme aspoň Pohár UEFA,“ uviedol na tradičnej predsezónnej tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli Echo generálny manažér žlto-zelených Karol Belaník.

Funkcionári in­formovali aj o transformácii klubu na a.s. „Akciová spoločnosť bola založená 1. júna 2004, pričom mestské zastupiteľstvo súhlasilo s presunom hnuteľného a nehnuteľného majetku na nový subjekt za symbolickú jednu korunu. Zmluva znie na 15 rokov. Mesto bude okrem toho prispievať na účinkovanie mládežníckych družstiev, za čo mu patrí naozaj veľké poďakovanie. V súvislosti s touto transformáciou došlo aj k niekoľkým presunom v realizačnom kádri,“ povedal Belaník. Ďalšou novinkou pred novou sezónou bol podpis zmluvy s výrobcom športového oblečenia Adidas, ktorú zástupcovia oboch strán podpísali len v stredu. Žilinčania budú mať už na zápas 2. predkola Ligy majstrov nové dresy v tradičných farbách, ale v netradičnej kombinácii. Zmluva platí do 30. 6. 2006 s jednoročnou opciou.

V príprave na novú sezónu odohrali zverenci Ladislava Jurkemika aj s duelom o Slovenský superpohár 7 zápasov s bilanciou 4 víťazstvá – 3 prehry. V hráčskom kádri došlo k viacerým zmenám. Na strane odchodov je najväčšou stratou odchod obrancu Radoslava Zabavníka do bulharského CSKA Sofia. Po ukončení zmlúv klub opustili Daniel Kosmeľ a Brazílčan Aderaldo. Pavol Straka sa vrátil do Dubnice, kam na hosťovanie s ním odišiel aj mladý Peter Pekárik. Na druhej strane z tímu ZTS prišli Peter Kiška, Adam Nemec a z hosťovania sa vrátil Ľuboš Červenec. Ďalšiu výmenu uskutočnil manažment klubu s Banskou Bystricou a aj jej aktérmi boli útočníci Martin Fabuš (do Dukly) a Ivan Bartoš (do Žiliny). Na strane príchodov figurujú aj Miloš Krško (FC Brno) a Mário Pečalka (Slovan Bratislava), avšak v ich prípade ešte nie sú dotiahnuté niektoré administratívne formality.

„V kádri nedošlo k výraznému posilneniu, skôr je to obmena a doplnenie. Viacerí mladí hráči sú perspektívni, no potrebujú čas, aby sa vypracovali. S prípravou sme boli po materiálnej stránke spokojní, avšak škrt cez rozpočet nám urobili zranenia. Gottwaldovi až vo štvrtok dajú dole sadru z ramena, koleno si zranil Adam Nemec, takže najväčší problém máme momentálne v útoku,“ povedal tréner Ladislav Jurkemik.

Mužstvu MŠK Žilina ligová komisia SFZ odložila stretnutie 1. kola Corgoň ligy so Spartakom Trnava pre povinnosti „bílých andelov“ v Intertoto Cupe, a tak jeho druhým ostrým zápasom v tejto sezóne (po Superpohári) bude prvý zápas 2. predkola Ligy majstrov proti Dinamu Bukurešť. „Je to skutočne ťažký súper. Ak budú všetky hviezdy na našej strane a mužstvo podá optimálny výkon, potom budú šance na postup vyrovnané 50 ku 50. Dinamo je jasným favoritom, no dopredu sa neprehráva. Budem rád, keď v domácom prostredí uhráme dobrý výsledok, čiže dáme nejaký gól a neinkasujeme,“ uviedol Jurkemik k najbližšiemu zápasu MŠK Žilina.

debata chyba