Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beckham i Lampard chcú postup, nie revanš

Stredopoliar anglickej futbalovej reprezentácie David Beckham upozornil, že stredajšie londýnske stretnutie s Chorvátmi v kvalifikácii MS 2010 treba vnímať najmä ako výzvu v terajšom kontexte, nie prípadný opakovaný revanš za trpké vyradenie týmto balkánskym súperom v závere kvalifikácie ME 2008.

07.09.2009 18:11
David Beckham Foto:
David Beckham.
debata

„Som si istý, že fanúšikovia od nás budú chcieť satisfakciu za predvlaňajšie sklamanie. Pre nás je však dôležitejšie vedomie, že prostredníctvom prípadného triumfu by sme si definitívne zabezpečili miestenku na budúcoročný svetový šampionát,“ povedal Beckham.

Zverenci talianskeho kouča Fabia Capella potrebujú tri body na zaistenie si postupu zo 6. skupiny už v predstihu. Dvadsiateho prvého novembra 2007 podľahli Chorvátom vo Wembley v E-skupine kvalifikácie ME 2008 šokujúco 2:3 a „dodali“ tým Rusom letenky na záverečný turnaj kontinentálneho šampionátu do Rakúska a Švajčiarska.

K zachovaniu chladných hláv vyzval aj stredopoliar z FC Chelsea Frank Lampard: „Musíme si udržať rozvahu. Nesmieme sa nechať vyprovokovať podpichovaniami v médiách. Je to len tradičné pridávanie korenia pred zápasom, nič viac. Zároveň však treba na trávniku prejaviť odhodlanie a túžbu po úspechu.“

Lampard upozornil aj na „diery“ v zostave súpera, ktorému pre zranenie nebude k dispozícii špílmacher Luka Modrič a vinou kariet obranca Vedran Čorluka, obaja z londýnskeho Tottenhamu Hotspur: „Sú to veľmi dobrí futbalisti, najmä Modrič ako tvorca hry. Chorvátom budú chýbať, ale tréner Slaven Bilič nepochybne zapracuje na fungujúcej náhrade.“ Angličania vlani 10. septembra v Záhrebe rozstrieľali Chorvátov 4:1. Hetrikom sa zaskvel Theo Walcott (aj on teraz má zdravotné problémy) a jeden presný zásah pridal Wayne Rooney.

Beckham i Lampard poukázali aj na fakt, že vtedajší a terajší A-tím „Albiónu“ predovšetkým pre príchod Fabia Capella namiesto Steva McClarena na lavičku vôbec nemožno porovnávať. Tridsaťjedenročný 73-násobný reprezentant Lampard vyhlásil: „Len blázon by nevidel, kam sa toto mužstvo medzičasom posunulo. Bol to jeden z pádov reprezentácie i našich individuálnych kariér – mali sme už vtedy futbalové osobnosti, ale bez spoločnej sebadôvery. Platilo to v tú neslávnu noc i celé obdobie. Odvtedy sme však výrazne pokročili, hoci stále zostáva priestor na zlepšenie.“

debata chyba