Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec dobrodružstva, smútia v Poľsku

Rozplynutý sen. Tak hovoril kouč poľských futbalistov Franciszek Smuda po sobotňajšej prehre 0:1 s Českom, ktorá znamenala stop domácemu výberu na majstrovstvách Európy.

17.06.2012 03:25 , aktualizované: 12:24
Smutní poľskí fanúšikovia. Foto:
Smutní poľskí fanúšikovia.
debata (2)

Smuda vyzeral zdrvene a vyhlásil, že jeho pôsobenie pri tíme sa určite skončilo, pretože mal zmluvu len do konca turnaja. Poliaci podľa Smudu zápas nezvládli takticky. „Najmä druhý polčas sa nám nevydaril. Je to veľmi horká pilulka, ale musíme tiež povedať, že Česi hrali úplne skvele. Cez ich obranu sme sa dostávali len ťažko. Nehrali sme to, čo sme si povedali. Nie, že by nechceli, ale možno sme boli premotivovaní,“ uviedol Smuda na tlačovej konferencii.

Rozhodujúce vraj bolo, že Poľsko v dueli s českým tímom zahodilo svoje šance na začiatku stretnutia. „Ale prvý polčas sa mi z našej strany páčil. Až potom sme začali hrať možno až moc pokojne. Akoby sme sa báli toho, čo urobia na ihrisku Česi,“ uviedol Smuda.

Jeho tím získal na turnaji dva body a v skupine skončil posledný, Smudu mrzelo, že z celej krajiny vyprchá futbalová eufória. „Je to skrátka koniec jedného veľkého dobrodružstva. Robili sme, čo sme mohli, ale neviem si vysvetliť, prečo hráči jeden zápas hrali s takým zapálením ako trebárs proti Rusku a potom na to nenadviazali,“ poznamenal Smuda.

Poľskí futbaloví fanúšikovia neuniesli prehru národného tímu a pri ich vyčíňaní musela zasahovať polícia. Strážcovia zákona použili na upokojenie situácie aj slzný plyn a zatkli päť priaznivcov spoluorganizátora európskeho šampionátu.

„Došlo k bitke medzi poľskými fanúšikmi. Pomocou slzného plynu sme však zvládli situáciu. Zadržali sme päť agresívnych bitkárov. Okrem tohto incidentu bol pokoj, všetci sa dobre bavili pred aj po zápase,“ povedal miestny hovorca polície Pawel Petrykowski.

2 debata chyba