Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z babráka je hrdina. Baroš zožal aplauz

Kým v prvých dvoch zápasoch futbalového Eura niektorí fanúšikovia na českého futbalistu Milana Baroša pískali, v sobotu zožal v závere pri striedaní hlasný aplauz.

17.06.2012 03:06
Milan Baroš v šanci. Foto:
Milan Baroš v šanci.
debata

Útočník Galatasarayu Istanbul predviedol proti domácim Poliakom jeden zo svojich najlepších výkonov za posledný čas, ktorý vyšperkoval prihrávkou na jediný gól Petra Jiráčka. Baroš po víťazstve 1:0 a postupe do štvrťfinále majstrovstiev Európy neskrýval obrovskú radosť.

„Chcel by som poďakovať všetkým ľuďom, ktorí s nami zostali po celú dobu kvalifikácie a tohto turnaja. Ktorí sa k nám neobrátili chrbtom. Všetkým tým ľuďom, tej hŕstke ľudí patrí obrovská vďaka,“ povedal Baroš po zápase českým novinárom.

Inak hovoril len so zahraničnými médiami. Výhru si užíval o to viac, že ​​českému tímu pred Eurom skoro nikto neveril. „Nikto pred turnajom nečakal, že by sme mohli vyhrať skupinu a ísť do štvrťfinále z prvého miesta. Sme neskutočne šťastní, že sme to dokázali,“ pochvaľoval si Baroš.

Český gól v zápase proti Poľsku

Potešilo ho, že sa český tím dokázal otriasť z úvodnej porážky 1:4 s Ruskom a zvyšné dve stretnutia vyhrať. "Vedeli sme, že turnaj nie je o jednom zápase. Na majstrovstvách sveta 2006 v Nemecku sme vyhrali prvý zápas 3:0 a potom išli domov. Na Eure 2008 to isté. Preto sme sa rozhodne nevzdávali. Po prehre s Ruskom sme vedeli, že keď zvyšné dva zápasy vyhráme, tak postúpime, "podotkol Baroš.

O tom, že Gréci vedú nad Ruskom, takže Česi potrebujú vyhrať, sa Baroš dozvedel v šatni v prestávke. „Pred zápasom sme vedeli, že možno bude stačiť remíza. Ale potom sme sa dozvedeli, že musíme hrať na výhru. Výhodou bolo, že Poliaci tiež. Museli otvoriť hru a my sme vedeli, že budeme mať väčší priestor na brejky,“ podotkol Baroš .

Postup radí vo svojej kariére veľmi vysoko a verí, že Česi ešte na turnaji nepovedali posledné slovo. "V play off nikdy neviete, čo sa stane. Verím, že sú pred nami stále tri zápasy. Vieme samozrejme, že v B-skupine, sú strašne silní súperi. Ale keď budeme hrať ako proti Poliakom, verím, že by sme mohli postúpiť, "dodal Baroš.

debata chyba