Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ohlasy tlače: K.O. pre Čechov. Zborná rozdrvila súpera v španielskom štýle

Ruská tlač sa rozplýva nad spôsobom, akým zborná na majstrovstvách Európy vo Vroclavi rozdrvila českých futbalistov 4:1 a zaznamenala "veľkolepé víťazstvo". "Rozhnevali sme Čechov!" jasá na titulnej strane Sovietskij sport. Podľa Sport-Expresu prvý zápas predstavuje "dobré znamenie" do ďalších bojov na európskom šampionáte.

09.06.2012 10:30
sirokov gol Foto:
Roman Širokov prekonáva Petra Čecha.
debata (11)

„Štyri góly v bránke skvelého Petra Čecha urobili z ruskej reprezentácie favorita skupiny A,“ píše Sovietskij sport, pripomínajúc, že zborná naposledy porazila Čechov pred viac ako 30 rokmi.

Bílkov tím v prvých minútach síce vládol na ihrisku, ale „odpoveď Rusov bola drsná“, keď z troch šancí dali dva góly. „Česi sú K.O., Rusom sa skvele prechádzalo z obrany do útoku. Pevne zvierajú hrdlo súpera, zdá sa, že k podlomeniu stoličky spod nôh odsúdenca stačí len troška úsilia,“ vykreslil komentátor Sovietskeho sportu priebeh prvého polčasu.

Rusko – Česko vo videoskratke

Po prestávke sa Česi „prebudili“ a Pilař znížil na 1:2. Ale ruský útok sa neotupil, a to i napriek tomu, že Keržakov nemal svoj deň a posielal jednu strelu za druhou mimo bránku, až kým ho tréner vystriedal. Ale svoj večer nemal ani brankár Čech: „4:1 – to je už božie dopustenie!“

Sport-Express vyzdvihuje, že zborná sa nezľakla Pilařovho „chladnokrvného“ gólu, ale udržala zápas pod kontrolou a dotiahla ho až k presvedčivému víťazstvu. „Ruskí útočníci boli na neudržanie a na ihrisku tvorili vrcholné diela,“ napísal.

Podľa Kommersantu zborná rozdrvila Čechov v „španielskom štýle“, teda s rovnakým skóre, akým ju pred štyrmi rokmi zmietli v skupine neskorší šampióni. V úvode síce český tím nepríjemne prekvapil smelosťou, ale ďalšie dianie po úvodnej štvrťhodinke podľa komentátora núti k premýšľaniu o „prefíkanosti“ trénera Dicka Advocaata, ktorý súpera vylákal do pasce – a tá „sklapla“. Hra sa následne zmenila na nepoznanie.

Sklamaný český brankár Petr Čech. Foto: Reuters
cech Sklamaný český brankár Petr Čech.

„Požiar v českom pokutovom území zúril ešte dlho potom, čo sa podarilo zlikvidovať prepašovanú svetlicu, vhodenú po úvodnom góle,“ napísal Kommersant s tým, že ani hrdina finále Ligy majstrov a možno najlepší brankár sveta Petr Čech si s ruskými útočníkmi neporadil. „Stretnutie sa už v polčase stalo zápasom absolútneho triumfu, napriek nasledujúcemu Pilařovmu uhryznutiu a Rosického šanci. Žiadna panika, ani nervózna koncovka nenasledovali,“ napísal denník.

Ten ocenil aj vydarené striedanie a príchod Romana Pavľučenka, ktorý nahral na tretí ruský gól a štvrtý strelil sám. „Tréner zbornej sa s prvým striedaním trafil na sto percent a zakrátko nasledovalo zmetenie zvyškov českých nádejí z trávnika,“ konštatoval Kommersant.

Sklamaný Petr Čech.
11 debata chyba