Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss po tom, ako dobyl faerskú pevnosť, poslal na Slovensko odkaz Calzonovi. Mrzí ma môj syn, ale jeho rukopis je viditeľný

Vonku boli dva stupne, po celý čas nepríjemne mrholilo, zima sa drala pod nechty, no Vladimír Weiss starší na svojej zápasovej rutine nič nezmenil.

01.12.2023 05:44
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss na lavičke Slovana počas zápasu na Faerských ostrovoch.
debata (23)

Poskakoval z lavičky k postrannej čiare, jednou nohou bol pravidelne za vymedzeným priestorom pre trénerov. Kričal, dirigoval, z času na čas sa chytil za hlavu, akoby chcel mať ovládač od hernej konzoly a všetkých tak mať pod kontrolou.

Jednoducho Weiss ako ho všetci poznajú.

Po dobrom výsledku a emočne vyčerpávajúcom zápase ho väčšinou majú novinári ako na dlani. Vtedy sa veľa pýtať netreba. Všetko vám povie sám. Aj v Torshavne, kde Slovan zdolal Klaksvík 2:1, bol jeden z takýchto večerov.

Skúsený tréner belasých odpovedal ochotne na otázky slovenských novinárov.

Tréner Weiss o zápase s Klaksvíkom a o postupe Slovana
Video

Čo momentálne prežívate?

Som predovšetkým rád, že sme postúpili, aj keď pri žrebe som to považoval za akúsi povinnosť. S Ľubľanou som to vnímal ako 50 na 50, no priznám sa, že faerský Klaksvík ma veľmi milo prekvapil. Videli ste to sami, doma naozaj vedia zahrať – bojujú, majú nacvičené veci, nebolo to vôbec ľahké.

Faerské ostrovy SR futbal EKL 5. kolo Klaksvík Slovan Čítajte viac Belasí zvládli zápas o postup. V treskúcej zime na Faerských ostrovoch bol hrdinom Kucka

Podarilo sa vám to, čo tu nedokázali Ferencváros, Molde či francúzsky OSC Lille…

Veru, sme prvým mužstvom, ktoré tu dokázalo vyhrať po ôsmich či deviatich zápasoch v európskych súťažiach. Fakt si to vážim. Potvrdili sme postup do jarnej fázy a zároveň sa pozeráme aj na financie – do klubu teraz príde nejaká koruna a my ju môžeme zasa investovať do budúcnosti.

Neznervózneli ste, keď sa Klaksvík ujal vedenia?

Vedeli sme, že domáci to budú mať psychicky náročnejšie, lebo oni museli a my sme chceli. Pravda, nezačali sme dobre – robili sme chyby v krídelných priestoroch, prečíslovali nás, jednoducho Faerčania hrali vskutku dobre.

Klaksvík Čítajte viac Keď sa pred rokmi spomenula futbalová Európa, smiali sa tomu aj médiá. Na ostrove oviec Kmotríkovi dodnes nerozumejú

Našťastie my sme po inkasovanom góle výborne zareagovali. Klaksvík mal svoje šance, my sme však už v prvom polčase mohli rozhodnúť. Bolo to naozaj ťažké, stálo nás to veľa síl.

Čo napokon rozhodlo?

V strede máme súbojových hráčov a od istej chvíle sme tam boli dominantní. Mohli sme dať aj viac gólov, veď len Čavrič mal dve tutovky. Kankava jednu. Milan Borjan zasa na konci zachránil čistý gól. Na počet príležitostí je to azda zaslúžený triumf.

O víťazovi skupiny je pravdepodobne rozhodnuté, Lille si to doma postráži, ale aj my budeme chcieť vyhrať. Pre ľudí a aby sme zarobili ďalšie koruny. Pozývam teda divákov na posledný zápas proti Ľubľane. Bez nich a bez emócie, ktorú nám dávajú, by sa toto nepodarilo.

Slovan bude hrať druhý rok po sebe európsku futbalovú jar. O čom to podľa vás svedčí?

Beriem to skromne, šancu máme len vďaka tejto Konferenčnej lige. Je to súťaž pre také kluby ako sme my – nechcem ich nazvať chudobnejšími, ale je to tak. No do budúcnosti chceme viac. Musíme však priložiť aspoň dve lopaty, robiť ešte lepšie rozhodnutia, potom môžeme byť silnejší.

Erik Tupý Čítajte viac Šéfovi rozhodcov som dal podpísané kartičky hráčov Slovana. Hádajte, čo sa stalo potom

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #Vladimír Weiss #Klaksvík #Európska konferenčná liga #Francesco Calzona