Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden tu má otca, druhého bolí chrbát, tretí sa necíti na celý zápas. Čo sa ja tu dnes nedozviem? zabával sa na tlačovej konferencii Weiss

Futbalisti Slovana Bratislava môžu už jedno kolo pred koncom základnej skupiny Európskej konferenčnej ligy postúpiť do jarnej fázy. Na to, aby sa im to podarilo - bez ohľadu na výsledok z Ľubľany - musia na Faerských ostrovoch vyhrať. Pravdepodobne im však bude stačiť aj jeden bod.

29.11.2023 21:10
Vladimír Weiss Foto: ,
Naobliekaný Vladimír Weiss počas tréningu hráčov Slovana. V Torshavne v stredu večer vládlo klasicky nevľúdne faerské počasie.
debata (1)

S týmto vedomím výprava slovenského majstra pricestovala do Torshavnu už dva a pol dňa pred zápasom. V stredu si spravila krátky výlet na jeden z miestnych ostrovov a večer absolvovala tréning na národnom futbalovom štadióne Faerských ostrovov.

Ešte predtým však tréner Vladimír Weiss st. a kapitán Juraj Kucka odpovedali na otázky slovenských novinárov.

Najprv mal slovo reprezentačný záložník, ktorý sa ponáhľal za svojimi spoluhráčmi na hlavnú hraciu plochu. Hovoril o umelom trávniku na Tórsvollure, i tímovom odhodlaní, zatiaľ čo trénerovi Weissovi šklbalo kútikmi.

Keď Kucka odišiel a k slovu sa dostal 59-ročný tréner, vysvitlo prečo.

„Musím sa trošku pousmiať. Čo všetko sa nedozviem na tlačovej konferencii, že jedného bolí chrbát, druhý tu má otca i brata a tretí sa zasa necíti na celý zápas,“ uškŕňal sa Weiss, u ktorého takáto dobrá nálada na predzápasovej tlačovej konferencii nebýva pravidlom.

Magne Hoseth Čítajte viac Je to pre nás najdôležitejší zápas v histórii, znie z kabíny Klaksvíku. Faerčania majú dva problémy - stratili "šikovnú nohu" i zápasový rytmus

Nuž, bolo to takto…

Novinári sa predtým Kucku pýtali na podklad na miestom štadióne, keďže na letisku Vagar Jaromír Zmrhal naznačil, že ho z umelej trávy občas bolí chrbát. Následne otázka padla aj na Kuckovho otca, ktorý tu je so synom.

Následne však už Weiss zvážnel. „Naozaj je obdivuhodné, čo ten faerský tím v posledných rokoch dokázal. V takejto malej, ale malebnej krajine – o čom som sa dnes presvedčil- sa im v ťažkých podmienkach podarili neuveriteľné veci. Treba si ich vážiť,“ chválil štvrtkového súpera.

Klaksvík spravil z tohto štadióna nedobytnú pevnosť. Zuby si tu postupne vylámalo deväť mužstiev, nevyhral tu ani taký tím, akým je Lille. Športweb sa preto Weissa opýtal, v čom podľa neho spočíva domáca sila faerského mužstva.

Klaksvík Čítajte viac Keď sa pred rokmi spomenula futbalová Európa, smiali sa tomu aj médiá. Na ostrove oviec Kmotríkovi dodnes nerozumejú

„Sú to severania, bojovníci. História tomu napovedá. Aj u nás dohrávali súboje. Sú nepríjemní, veľmi poctiví futbalisti. Nie je náhoda, že zdolali majstra Švédska, Maďarska, doma remizovali s Lille a ľahko porazili Ľubľanu. Snímam klobúk pred ich húževnatosťou, je to ich doména,“ zamyslel sa.

Po zdvorilostných pochvalách sa už viac venoval vlastnému tímu…

My to máme síce vo svojich rukách, ale ľahké to mať nebude. Dáme do toho viac ako sto percent, súper nás do toho určite donúti. Toto je najdôležitejší zápas skupiny, mám pred ním rešpekt, podľa mňa však máme lepší tím. no musíme to potvrdiť aj na ihrisku. Ak za daného stavu nepostúpime, bude to pre nás tragédia," povedal vážne.

Video

Weiss už pred septembrovým domácim zápasom proti Klaksvíku upozorňoval na to, že dôležitý bude predovšetkým duel na Faerských ostrovoch – akoby tušil, že chlieb sa bude lámať až v záverečných kolách.

"Ale skupina sa zmenila tým, že Klaksvík doma remizoval s Lille a to nikto nečakal. Matematika sa zmenila. Matematicky môže postúpiť i nepostúpiť ešte každý v skupine.

Futbal je nepredvídateľný. Verím, že s takýmito zápasmi si vieme poradiť," vyhlásil s tým, že „tak, ako je to pre Klaksvík životná šanca, pre nás je zasa povinnosť tu niečo uhrať. Tak, aby sme odišli spokojní“.

Súperi Slovana v skupine EKL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Veľký favorit a traja výkonnostne podobné...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #Vladimír Weiss st. #Klaksvík