Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to pre nás najdôležitejší zápas v histórii, znie z kabíny Klaksvíku. Faerčania majú dva problémy - stratili "šikovnú nohu" i zápasový rytmus

Futbalisti KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov sa už pripravujú na zápas so Slovanom Bratislava. Deň pred duelom odpovedali tréner Magne Hoseth a kapitán Jákup Andreasen aj na otázky Športwebu.

29.11.2023 16:26
Magne Hoseth Foto:
Tréner Klaksvíku Magne Hoseth.
debata (1)

Ako sa cítite 24 hodín pred zápasom proti Slovanu?
Magne Hoseth: Bude to ťažké. Z nášho pohľadu najdôležitejší zápas v histórii. Ak chceme postúpiť, potrebujeme veľký výkon i veľké víťazstvo. Vyzerá to tak ľahko, ale naopak, je to také ťažké. Tešíme sa na tento súboj. Naša šanca leží na ihrisku, chceme ju zdvihnúť a využiť.

Jákup Andreasen: Bude to vzrušujúci, ale aj veľmi náročný zápas, keďže proti nám stojí naozaj silný súper. My sme však už na domácom ihrisku odohrali niekoľko výborných duelov v európskych súťažiach, hádam to zopakujeme. A predovšetkým využijeme šance, ktoré sme v Bratislave zahodili.

V doterajších zápasoch ste sa spoliehali na štandardné situácia, ktoré vám vychádzali. Ich autor – Árni Frederiksberg – však nebude môcť hrať…
M.H.: Ak niekomu chýba takáto šikovná noha, potom je to ťažké. Pre každý tím. Jeho ľavačka je neuveriteľná a pravidelne to potvrdzuje. Keď máte v útoku silu i výšku, potrebujete tam len dostať loptu.

Verím svojim hráčom, že to dokážu. Árniho strata je pre náš veľká, ale máme hráčov, ktorí ho dokážu v tomto smere nahradiť.

Klaksvík Čítajte viac Keď sa pred rokmi spomenula futbalová Európa, smiali sa tomu aj médiá. Na ostrove oviec Kmotríkovi dodnes nerozumejú

Veľa sa hovorí o vašom nahustenom programe, posledné tri týždne ste však vôbec nehrali zápas, keďže domáca liga sa už skončila. Je to pre vás veľký problém?
M.H.: Keď nehráte dlhší čas súťažné stretnutia a potom zrazu nastúpite, je to vždy výzva – aj keď je pravda, že päť našich hráčov bolo vo faerskej reprezentácii. Máme veľa energie, aj keď sme možno stratili trošku zo zápasovej kondície. Musíme to nahradiť.

J.A.: Je to iné, na začiatku sme hrali prakticky každý tretí deň a teraz máme až priveľa času. Sme však pripravení, máme viac času na štandardný tréning. Myslím si, že po pár minútach na ihrisku sa do toho dostaneme.

Boli časy, keď sa faerské kluby v Európe nebrali príliš vážne. Povedzte, čo sa to deje?
M.H.: Jednoducho sme začali dosahovať výsledky (smiech) a zrazu o tom všetci hovoria. Každý klub a každý hráč neustále rozprávajú o peniazoch, ale pravda je taká, že potrebujete hrať predovšetkým so srdcom. A my v Klaksvíku máme len to srdce.

Stvorili sme príbeh a som rád, že sme u fanúšikov po celom svete sme vzbudili dobrý pocit. Nie je to šťastie, deje sa to už tri roky. My sme len konečne využili priaznivú situáciu.

SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan Klaksvík Čítajte viac Dobrý výkon na Klaksvík stačiť nebude. Slovan odletel na Faerské ostrovy, kľúčový zápas odohrá bez viacerých opôr

J.A.: Súčasťou tohto klubu som už niekoľko rokov, možno je to malé prekvapenie, ale určite nie šok, dlho sme na tom robili. V tejto sezóne si to konečne sadlo a dostali sme sa pod reflektory európskeho futbalu. Uznávam, je to príbeh.

Všimli ste si veľkú formu Slovana Bratislava?
M.H.: Koľkože zápasov to už neprehral? Dvanásť? Z toho desať ligových výhier v rade, však? To je úžasné. Majú skúsený tím, možno začali trošku pomalšie, ale zlepšili sa. Bude to pre nás obrovský test.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KÍ Klaksvík